Slide thumbnail

Massivt batteri på hela 5000 mAh.

Anta utmaningen - Rugtel X10

Slide thumbnail

Rugtel X10 - tåls att ha med!

fejk canada goose expedition jacket se jackor

Nytt papper finner klimatmodeller kan inte förklara stagnation av den globala uppvärmningen under de senaste 15 åren
Ett nytt papper av framstående tyska klimatforskare Dr Hans von Storch och Dr Eduardo Zorita et al. som finns "att åtalet [global] uppvärmningen stagnation av mer än femton år. från 1998 -2012 köpa fejk canada goose expedition jacket se . inte längre är förenlig med de prognoser modeller. även vid en nivå på 2% förtroende fejk canada goose expedition jacket se . "Med andra ord fejk canada goose expedition jacket se billigt . det finns en sannolikhet större än 98% av vad klimat modeller är inte förklara stagnation av uppvärmningen under de senaste 15 + åren . Författarna föreslår tre möjliga förklaringar.

1. modellerna underskattar den naturliga klimatvariationer

2 fejk canada goose expedition jacket se . Klimatmodeller inkluderar inte viktiga forcings såsom svängningar över havet och solvärme

3. modellerna antar överdrivna klimatkänsligheten CO2 av människan

Vad dessa motsägelser att engagera nyttan av klimat projektioner av antropogena klimat
ändra. Tre möjliga förklaringar till inkonsekvenser kan föreslås svart fejk canada goose expedition jacket se . 1) modellerna underskattar den naturliga interna klimatvariationer; 2) klimatmodeller inte inkluderar betydande externa forcings över antropogena forcings. eller 3) känslighet klimatmodeller antropogena extern tvingar är för hög.

Den första förklaringen är enkel och rimlig.Den naturliga klimatvariationer är en oundviklig konsekvens av en långsam system (klimat) interagerar med en snabb (väder) (10). Den tvingar av den långsamma systemet (vitt brus) lågfrekventa komponenter i snabbt system producerar en "Brownsk rörelse" av den långsamma systemet. representeras av en röd variansspektrum - i kvalitativ överenskommelse med observations.Toutefois fejk canada goose expedition jacket se . uppgifter om svaret beror starkt på den inre dynamiken i den långsamma systemet i intervallet tidsskalor av intresse - i det här fallet fejk canada goose expedition jacket se 2015 . om decadal tidsskalor. Det har länge varit känt. flera rapporter från FN billiga Canada Goose Hybridge Lite Jacket Dam Svart . s klimatpanel (4). att de samtida globala klimatmodeller har begränsad framgång genom att simulera ett stort antal processer från variationen av trafiken oceaniska ENSO händelser köpa canada goose tundra bib . olika system kopplade ocean svängning i atmosfären. förändringar i havsisen, köpa canada goose göteborg säljes . markyta. atmosfärskemi och biosfären. Oförmågan att simulera statistik från interna klimatvariationer kan ha på konstgjord väg kompenserat tidigare genom att ställa föreskrivna förlagor till externa forcings som vulkanutbrott och aerosoler.Detta skulle förklara varför troposfären tvingar historiska simuleringar av olika GCM tenderar att vara mycket lika och noga övervaka den observerade rekord. Denna "inflation" artificiella (11) variabilitet tvingas på bekostnad av oförutsägbara naturliga variationen fungerar dock att under avtalsperioden. och inte i den post-tuning stadiet sedan omkring 2000 canada goose citadel parka online Sverige . Nettoeffekten av ett sådant förfarande är en underskattning av naturresurser 3 variabilitet och en överskattning av svaret på den påtvingade variabilitet ..

Dock kan det inte uteslutas att andra förklaringen. i en anda av den traditionella modellen tuning. kunde nyligen stagnation av den globala uppvärmningen delas en extern tvingar som inte ingår eller inte ingår tillfredsställande i modeller samtida. Utbrott och vulkaniska variationer i solinstrålning ofta föreslagna kandidaterna.Men medan båda förklaringar har anhängare. en betydande ökning av den senaste vulkaniska aktiviteten har inte registrerats canada goose online shop danmark billigt . medan förändringar i solinstrålning eller solens aktivitet fortfarande behöver förstärkningsmekanismer snarare att spekulativa skulle kunna bidra till den observerade senaste tidens nedgång i den globala uppvärmningen (12 real canada goose down .13)

Slutligen skulle modellen överskattning av den globala uppvärmningen under perioden 1998-2012 delvis korrigeras genom att minska känsligheten av modellen ska strålningsdrivning. I princip är de känsliga för klimatmodellerna kalibreras genom att justera klimat svar på säsongs och latitud- kända sol- tvinga och klimatförändring observerade ökningen av antropogena under en lång period. för det mesta under 20-talet canada goose toddler barn , canada goose womens montebello parka billiga på nätet . Det skulle vara svårt att signifikant ändra modellen kalibreringen att replikera den senaste uppvärmningen långsamt samtidigt uppfyller dessa andra stora begränsningar.Vid justering av effekten av aerosoler kan hjälpa meningsskiljaktigheterna mellan de trender som observerats och simulerade långsiktigt. 14 och en färsk undersökning (15) hävdar att den verkliga känsligheten kan ligga i det lägre intervallet av modeller samtida klimat billiga köpa canada goose på ebay . reducerade en omkalibrering reproduktion uppvärmningen av de senaste 15 åren verkar opraktiskt. Vare kalibrering senare CMIP5-modeller uppnåddes är inte känt. men CMIP3 modellerna avrättades innan den senaste stagnation har vuxit fram billigt vad kostar canada goose jacka , canada goose kids snowsuits till salu .

Vi vill inte säga vilken av de tre möjliga förklaringar är mest sannolikt att lämna det för andra att avgöra. Troligtvis alla tre faktorer bidrar till vissa mesure.Mais vi hoppas att det är nödvändigt att förstå ursprunget till den senaste tidens stagnation i den globala uppvärmningen kommer att påskynda arbetet med att uppnå en mer tillförlitlig simulering av klimatvariationer på fjäll decadal tid. och förmågan att skilja de relativa bidragen av tvångsarbete (deterministisk) och intern [naturliga] (stokastiska) variabilitet fejk canada goose expedition jacket se .