Slide thumbnail

Massivt batteri på hela 5000 mAh.

Anta utmaningen - Rugtel X10

Slide thumbnail

Rugtel X10 - tåls att ha med!

cheap canada goose white fur fake återförsäljare

Inte har svarta vänner
År sedan. när jag bodde i Sverige en African American vän frågade mig om jag hade svarta vänner hemma i Sydafrika och jag var tvungen att svara. ärligt. nej. Och medan han låter mig krok genom att säga. "Jag antar. under apartheid. du visste inte svarta människor. verkligen, canada goose fake signs Sverige ." det störde mig nog att jag tycker fortfarande utbytet hittills. Och medan. ja. jag är född på sjuttiotalet och gick till skolan och högskolan under höjden av apartheid när ha svarta vänner innebar att du kunde gripas sent Apartheid det lång. lång tid. och människor som jag räknar mina besties är fortfarande vita som snö. Och jag är inte ensam. Jag har en vän som arbetar inom konst och har ett antal svarta vänner. men för de allra flesta vänner och bekanta i min åldersgrupp. vi inte bara umgås med svarta människor.

I själva verket äkta cheap canada goose white fur fake . den första svarta sydafrikanska vän jag hade när jag bodde i Sverige cheap canada goose white fur fake . Det var precis min ålder. vilket innebär. i förhållande till mig. han hade en riktigt svår överenskommelse för att växa cheap canada goose white fur fake säljes . och vi tillbringade några minnesvärda timmar dricka starkt kaffe tillsammans i ett litet café på väg till min lägenhet och pratar om våra respektive historier och länder. vi älskade det och vi var så långt cheap canada goose white fur fake .Och även om våra erfarenheter som växer upp där var mycket annorlunda - det i en stuga i Soweto. där. om han åt frukost här innebar att det skulle finnas tillräckligt med mat för sina bröder och systrar äkta cheap canada goose white fur fake . mig i ett hus med pool i Somerset West - det kändes som hemma och jag hoppas att jag gjorde för lui.Nous hade så mycket mer gemensamt än vad vi hade att splittra oss - två afrikaner dör av kyla i norra Europa och prata Steers och solen och Bafana Bafana.

Och om så är fallet - vi har mycket mer gemensamt än vi delar oss - varför vi fortfarande lever i våra silos och hålla vår "egen sort" allt vi uppfattar att vara. Och jag tror inte att det handlar om rasism i sig som omständigheterna och det faktum att. växa upp. de enda personer som vi visste svarta arbetade för våra föräldrar cheap canada goose white fur fake , buy canada goose herr the chateau . Vad jag har lärt mig om livet ifrån Sydafrika (och med inte så lite av chock cheap canada goose white fur fake sweden . efter att tro att sydafrikan var det enda rasistiska i världen) är att de flesta människor är lite rasistisk. Faktum är att vissa av de mest flagranta rasism som jag någonsin har träffat skulle märkas "Black" - en kvinna som jag kände i Karibien vars familj var flådda och därför "överlägsen". ofta sagt saker om chockerande människor en mörkare nyans.Någon annan blandras som jag brukade arbeta med mig sa en gång hur upprörd hennes far när hon var en svart typ av hem. Hans far hade hoppats att hon skulle gifta sig "upp" - någon ljus. som henne. eller ens vitt. Svarta vänner till mig har nekats tillträde till klubbar i Danmark kallas färgblind. Det fanns plötsligt en "endast medlemmar" regeln. Vi fruktar och misstro som är "andra" och vi alla har internalis här skiten till viss del canada goose jacket outlet online säljes . och vi måste inse för vad det är snarare än att låtsas existerar den inte pas köpa canada goose feathers falling out .Quand jag hör folk meddela att de är inte "rasist" (Jag har en vän från Sydafrika i London som gör detta) omedelbart rött ljus för mig. Du kan inte ha levt apartheid utan att förorenas av några av hans ideologier canada goose fake chicken billiga . Ja. vi går - Ja. vi har lärt oss att tänka kritiskt och förstå hjärntvätt för vad det var - men det betyder inte att vi inte behöver vara mycket försiktiga med vilka typer av saker vi säger och gör. Även vårt system av institutionaliserad rasism är en fruktansvärd orättvisa mot svarta sydafrikaner (och att vi inte ens kunde återhämta sig) var det också en orättvisa mot oss whiteys - vi har berövats så mycket som är underbart och färgstark och intressant i Sydafrika.Vi stannade i dessa sterila boxar. smala och oförmögen att lära viktiga saker om de olika människor som utgör det här landet. Och nu. många av oss befinner oss vilja att nå ut och göra olika saker. men inte riktigt veta hur.

Det finns vissa morgonen hade jag kaffe med en vän som nyligen träffat en ung svart parlamentarisk nätet och de blev besties. Och han berättade historier som hade mig guffawing i min vita skålen äkta køb canada goose jakke i sverige , canada goose muskoka jacket womens 2015 billigt . Till exempel. är mor till hans vän hooked på TV show "generationer". där det finns denna svarta kille och vit flicka som blev kär. Och när de kysser på skärmen mor sade. "Hayibo. Vad skulle Verwoerd säga om han kunde se det. "Vad billigt Canada Goose Constable Parka Dam Röd . faktiskt. Killen i fråga som min blogg. särskilt på rummet Ubuntu. och det fick mig att inse att vi talar exakt samma språk. och vi borde prata plus.Quand jag arbetade för en tidning finns det inte så länge kontoret fylldes med unga. funky svarta brudar som med sin intelligens och ord leder vårt land i framtiden och knyta nya sätt att tänka och vara. och jag önskar när jag var i den åldern att jag hade blivit utsatt för kvinnor som detta och vi kunde ha varit vänner utan att känna tvingade.Jag är så orolig. när jag möter svarta kvinnor som jag beundrar och relaterar till. kommer de tror att jag vill bara vara vänner med dem eftersom de är svarta. Och det är en faktor - vi kan inte förneka att vi har problem runt färgen. Men kanske om vi kunde gå ut och vara öppen om det vi kunde äntligen gå utöver och bara vara människa.

Och det är med glädje och lättnad som jag tycker unga svarta sydafrikaner jag träffade genom arbete är mycket mindre värdefulla än vi vita är gamla skolan. De tar piss på ras och stereotyper; de skrattar åt oss och sig själva som ger oss tillåtelse att göra samma sak. och känns riktigt frisk och progressiv canada goose ontario parka Sverige . Den bästa vän till min nioåriga flickan är svart canada goose barn outlet säljes . och det förekom inte någon av dem att de ska vara "annorlunda". Faktum är att Sophie inte ens vet ordet "svart" i relation till människor (och varför skulle hon. Vi är rosa och nyanser av brunt). När hon berättar en ny person i hennes klass som hon kommer att säga canada goose down vest men barn . "De ser lite mer som jag." Eller. "de ser lite mer som Kukhanya." Det finns ingen tilldelade värde eller tonen peau.Sans tvivlar våra barn växer upp i en annan Sydafrika än vi gjorde. och den lätthet med vilken barn i olika raser och olika socioekonomiska områden mingla och träffa vänner gör mig så glad att jag kan dans cheap canada goose white fur fake .Jag önskar bara att jag kunde dela den här upplevelsen.