Slide thumbnail

Massivt batteri på hela 5000 mAh.

Anta utmaningen - Rugtel X10

Slide thumbnail

Rugtel X10 - tåls att ha med!

billigt canada goose toddler jacket

Aikidoka "Apologetics Martial Artists." av Stanley Pranin
För år hörde jag ett högt kör av kritiker lambasting Aikido som en kampsport "ineffektiv". Även bland dem som utövar aikido finns kritik mot de metoder för aikido som orealistiskt. Jag erkänner att jag var för en av dem som klagade mycket av vad som händer i aikido dojos runt om i världen. överföringsfel och strider mot de grundläggande principerna för konsten.

Jag kände ofta frustrerad med de standarder som används av kritiker av aikido att smutskasta konsten. Till att börja. om vi vill diskutera fördelarna och nackdelarna med aikido som kampsport. är det inte logiskt att kritikern att definiera vad han menar med en kampsport till förmån för allmänheten. Utan det. hur kan vi hoppas på att ha någon form av intelligent konversation i ämnet.

Låt mig återkomma till slumpen definitionen av "kampsport" som erbjuds av en online-lexikon. "Merriam-Webster." i det här fallet "någon av flera kampsporter och självförsvar (t.ex. karate och judo) som är allmänt praktiseras idrotten ".

Usch. Jag kan inte tro det. Det är en löjlig definition för att börja. Det visar också en okunnighet om roten av termen "martial". med hänvisning till Mars. krigsguden.Sedan får vi höra att dessa konster är att "bekämpa och självförsvar" och att de praktiseras som "sport". Jag missade något. Precis när inte slåss konst blev sport. Om vi ​​talar om gladiatorer Rom. gör fighters normalt inte riskera sina liv och samtidigt bedriva idrottstävlingar.

En annan observation, real canada goose outlet authentic .Aïkido grundare Ueshiba Aikido tävlingar förbjudet i starkast möjliga ordalag köpa billigt canada goose toddler jacket . Kenji Tomiki. mannen som har infört en form av konkurrens i aikido. blev persona non grata i Aikikai för att ta detta flagranta steget. Han blev också långt från grundaren av detta.

Så om vi använder definitionen från Merriam-Webster. och Aikido är verkligen inte en effektiv kampsport eftersom det inte är en kampsport alls. Vad kan vi prata. Var är oenighet om detta är vad vi menar när vi skämta om längden.

Ok. jag ska ta mitt eget råd och ta en stab på en definition av "kampsport" för tillämpningen av denna artikel. Jag tror att jag har en bättre definition än den ovan. en som approximerar hur kampsportare använder termen "kampsport" när de talar om effektiviteten av konst i en "riktig" situation. Så kanske kan vi ta en seriös diskussion om huruvida aikido kan klassificeras i den kategorin.Låt mig definiera en kampsport här sättet. ". Ett system av striderna tekniker och strategier som utformats för att användas i en farlig möter" Med andra ord. om vi tränar en disciplin som kan karakteriseras som en "kampsport". hans grepp (verklig eller inbillad) är att ha något hopp om att vinna mot en motståndare eller motståndare i en motsägelsefull situation.

Så frågan blir billigt canada goose toddler jacket . vad så kallade "kampsport" i dag lär sina utövare med hopp om ett positivt resultat om de skulle vara i en réaliste.Judo scenario karate. mixed martial arts. taekwondo. aikido. etc. är en av dem kvalificera, billigt canada goose inc . Kan vi fortfarande besvara denna fråga på ett meningsfullt sätt billigt canada goose toddler jacket dam .

Nåväl. låt oss sätta dem på prov. Antag att en kampsportare av (fyll i de tomma) finner sig omgiven av ett gatugäng med vapen i en mörk gränd. Finns det någon som kan berätta för mig vad som kommer att hända i detta scenario. Hur många gängmedlemmar finns det billigt canada goose toddler jacket . Vad är deras avsikt. Vilken typ av vapen har de. Är kampsport utövare är beväpnad. Min hjärna vägrar att arbeta när du försöker hantera ett sådant scenario med tanke på dess karaktär helt hypotetisk billiga billigt canada goose toddler jacket .

Ändra takt billigt canada goose toddler jacket . Vi ska göra lite lättare den här gången. Tänk dig en kampkonstnär håller sin egen verksamhet vid amning av drink i en fullsatt bar.Han kontaktas av en berusad man som försöker provocera en kamp. Ok. I denna situation kommer kampsport utövare (fyll i de tomma) för att kunna framgångsrikt försvara. Vad. Du kan fortfarande svara på frågan.

Ok. då. Låt oss bygga ut detaljerna lite mer så att vi kan bättre förutsäga resultatet. och i förlängningen. effektivitet (fyll i de tomma). Föreställ "kampsportare" är en stor kille tränade med många grova-and-tumble upplevelse. Den drinkare är ungefär samma storlek och kor som ser. men uppenbarligen inte i besittning av hans förmågor på grund av effekterna av alkohol. Så det är beslutat billigt canada goose toddler jacket billigt , cheap canada goose jacka vit Sverige . Naturligtvis är det kampsportare så prévaudra.Et (fyll i de tomma) en kampsport i god tro canada goose sweden priser . Enkelt.

Nu kan vi ta ett steg längre och kräver anbud - den mer detaljerade desto bättre - hypothesizing farliga situationer. som beskriver konsten. huvudpersonerna och inställningen och sedan sammanställa de troliga utfall för att bestämma "vetenskapligt" konster som är värda att klassificeras som "martial". Så argumentet kommer att lösas eftersom vi har en objektiv standard att döma. Argumentum ad absurdum cheap canada goose jacka i säljes ...

Min poäng här är att det inte kan finnas någon rationell diskussion om de relativa fördelarna med de olika konst eftersom vi inte ens kan nått en överenskommelse om innebörden av grundläggande termer canada goose jacka nypris se .Allt vi kan göra är att sitta och kasta hypotetiska scenarier. förutsatt resultaten. Dessa diskussioner är alltid känslo. visceral och snabbt såg utom kontroll. Det finns ingen konsensus.

Håll huvudet kallt och titta på ämnet från en helt annan vinkel. Vi antar nu att målet om en kampsport. eller "Budo" med den japanska termen är inte besegras billiga canada goose jacket retail store ... inte för att slåss discount canada goose original site . Vi föreställer en person som praktiserar en konst i årtionden. och som engagerar sig i en kamp "verkliga" och därför aldrig besegrades. Gör sådana människor existerar. Visst de gör. Jag har känt hundratals av dem canada goose constable parka säljes . och därför troligen har vous.Ont dessa "kampsportare obesegrade" slösat bort sin utbildning tid eftersom de har aldrig ens befann sig i en situation av liv i fara. Peuvent- de kallas "kampsport" när de inte ens har testat deras mod. Vem är på något sätt bättre kampsportare ... killen som aldrig blivit slagen med en 0-0 rekord. eller mästare den underbara ringen med en 35-2-kort. Du måste bestämma själv. Du är den som väljer konst canada goose alberta vest for sale barn . och också en bestämmer hur du leder ditt liv på en daglig basis.

Denna idé om "obesegrade kampsportare" är inte min. förstås. Jag vet inte att vem som helst kan göra anspråk på att ha varit den första att komma med konceptet.Men en sak är säker. Aikido grundare Morihei Ueshiba gifte denna princip i de starkaste ordalag. Detta är en av de grundläggande principerna i hans filosofi Budo. Börja med det här alternativet om du vill att ytterligare utforska ämnet.

Jag valde titeln på denna artikel i ett försök att fånga tillståndet för ambivalenta känslor många aikidoka till konsten de studerar. Aikido verkligen fungerar. undrar de.

Jag tror de allra flesta förstår att de skulle besegras om kastas in i ringen med ett monster mixed martial artist eftersom de aldrig utbildades för en sådan situation är det inte syftet med sin praktik cheap canada goose for women . Likaså de naturligtvis känner rädsla vid tanken på att vara ensam och omgiven av gängmedlemmar på gatan skulle inte nuit.Mais den mixed martial artist som kunde utmana Aikidoka hans huvud på ett fat i ringen känner rädsla i samma situation. Skulle inte en polis van vid våld. eller en elitsoldat fortfarande vara stora problem i det scenario som beskrivs ovan. Varför be om ursäkt. Vem som helst skulle ha tur för att överleva billigt canada goose toddler jacket .

Men vad händer om du väljer att leva ditt liv var noga med att helt undvika dessa farliga möten. Om du har aldrig behövt använda dina kunskaper. även om du har tränat flitigt.Är det helt enkelt en fråga om slump. en slumpartad tillfällighet. eller kan det ha något att göra med din träning och beslutsfattande kapacitet ogenerade metoder med din dojo. I varje fall var det den omhuldade målet för grundaren för Aikido kampsport av fred.

Nästa gång du är på dojon för praktiken. be dina tränings följeslagare de varit tvungna att använda sin aikido i en "riktig kamp". Fråga dem vad deras utbildningsmål är. Låt mig veta vad du tycker.